Babosék kijutottak a páros vb-re

A 23 éves soproni teniszező a kazah Svedova oldalán került be a nyolc duót számláló mezőnybe.

B. Molnár László
2016. 10. 06. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már tavaly belekóstolhatott abba Babos Tímea, milyen érzés részt venni a világ legjobb női párosait felvonultató világbajnokságon. Amíg 2015-ben a francia Kristin Mladenovic oldalán szerepelt a vb-n – egy győzelemmel és két vereséggel nem jutottak az elődöntőbe –, addig idén a kazah Szvetlana Svedova társaként kvalifikálta magát a tornára. Babosék jelenleg 5. helyen állnak a világranglistán.

„Természetesen nagyon-nagyon örülök, hogy idén ismét ott lehetek Szingapúrban a világbajnokságon. A 2016-os szezonban sokkal kisebb hangsúlyt fektettem a párosra, ráadásul nem is egy teljes szezont játszottunk végig Szlavával, így a vb elérése tényleg igazán jó érzés. Tavalyhoz képest más rendszer lesz idén, hiszen nem körmérkőzések lesznek, hanem azonnal kieséses rendszer. Így az első meccsen 110 százalékot kell már adni, tényleg minden egyes pont számít majd. Bevallom őszintén, hogy az elmúlt két hét Kínában nem alakult valami jól, voltak problémáim. De ezzel a hírrel, hogy kijutottunk a szingapúri világbajnokságra, pozitívan indult a napom. Remélem, kitart ez az érzés most már az év végéig” – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos Tímea.

A két játékos vb-szereplése tényleg a bravúr kategória, hiszen a magyar–kazah duó az Indian Wells-i versenyen indult idén először együtt. A 2013-ban Taskentben tornagyőztes kettős a legjobb négyig jutott, majd Miamiban már finálét játszott. Később is szép eredményeket ért el a páros: Madridban és Rómában a legjobb nyolcba került. A Roland Garroson két mérkőzést nyert Timi és Svedova, majd jött az elődöntő Eastbourne-ben. Utána következett az idei szezon csúcsa, Wimbledon, ahol finálét játszottak, és szoros csatában kikaptak a Williams nővérektől. Ezután Cincinnatiben negyed-, míg New Havenben elődöntős volt a magyar–kazah duó. Néhány nappal ezelőtt Vuhanban ismét a legjobb nyolcba került a páros.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.