Benedek Tibor befejezi kapitányként

Úgy döntött, nem pályázik újra a férfi-vízilabdaválogatott vezetésére szerződése közeljövőbeli lejárta után.

BuL
2016. 10. 20. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy korszak lezárul a férfiválogatott életében. Benedek Tibor, aki 2013 óta töltötte be a szövetségi kapitányi feladatokat, döntött.

„Az utóbbi hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel. Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jétől már nem én látom el a kapitányi feladatokat” – olvasható Benedek Tibor nyilatkozata a Waterpolo.hu-n.

Mindez azt jelenti, hogy a nemzeti csapattal 2013-ban világbajnoki aranyérmet, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban Eb-bronzérmet szerző kapitány – akinek december 31-én jár le a szerződése – távozik a nemzeti csapat éléről.

A vlv.hu-nak Benedek azt mondta, az újpesti vízilabdásoknál folytatja szakmai vezetőként.

„A riói olimpia óta több alkalommal beszélgettünk, így nem ért váratlanul Tibi döntése, de nyilvánvalóan nagyon sajnálom – reagált Benedek bejelentésére Kemény Dénes az MTI megkeresésére. – Nagy szakmaisággal, lelkiismeretesen, alázattal dolgozott, de el tudom fogadni, hogy így határozott, miután az elmúlt csaknem négy év második felében az eredmények gyengébbek lettek, mint azt munkájával megérdemelte volna.”

Mint korábban írtuk, az MVLSZ szombaton, október 22-én tartja tisztújító közgyűlését, az ott megalakuló elnökség az ősz folyamán fog dönteni a férfi-szövetségikapitány személyéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.