Bolívia elveszítheti pontjait

Nelson Cabrera pályára lépett bolíviai színekben, de korábban a paraguayi válogatottban is szerepelt.

MTI
2016. 10. 07. 17:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A chilei és a perui szövetség azért panaszolta be a bolíviai csapatot a nemzetközi szövetségnél (FIFA), mert egyik játékosa, Nelson Cabrera korábban pályára lépett Paraguay válogatottjában is.

A 33 éves védő 2007-ben egy barátságos meccsen szerepelt szülőhazája nemzeti együttesében. Szeptember 1-jén a Bolívia–Peru (2-0) találkozón a 82. percben, szeptember 6-án a Chile–Bolívia (0-0) mérkőzésen pedig a 77. percben lépett pályára csereként.

A FIFA pénteken csupán annyit közölt, hogy beszerzik a szükséges információkat és dokumentumokat, amelyek értékelése után döntenek az esetleges lépésekről. A nemzetközi szövetség szabályai szerint a játékosok csak egy felnőtt válogatottban futballozhatnak pályafutásuk során.

Ilyen esetekben általában a vétlen csapat 3-0-s gólkülönbséggel megkapja a győzelemért járó három pontot. Amennyiben most is így dönt a FIFA, Bolívia négy pontot veszít, Chile viszont hármat, Peru pedig kettőt kap.

A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a részvételre a 2018-as oroszországi világbajnokságon, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

Az állás 9 forduló után: 1. Uruguay 19 pont, 2. Brazília 18, 3. Ecuador 16 (16-12), 4. Kolumbia 16 (13-10), 5. Argentína 16 (11-8), 6. Paraguay 12, 7. Chile 11, 8. Peru 8, 9. Bolívia 7, 10. Venezuela 2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.