Ecclestone: Hamilton a legjobb Forma–1-es világbajnok

Mint mondta, ennek ellenére nincs kifogása a jelenlegi éllovas ellen sem.

MTI
2016. 10. 24. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az F–1-et vezető brit üzletember a Bildnek elmondta, hogy nincs kifogása a jelenlegi éllovas Nico Rosberg ellen, azonban annak örülne a legjobban, ha Hamilton nyerné meg az idei vb-t is, mert ő marketingszempontból jobb, mint német csapattársa.

„Rosberg méltó a bajnoki címre, hiszen az idei szezonban eddig ő szerezte a legtöbb pontot, ami bizonyítja, hogy remek munkát végez” – mondta Bernie Ecclestone, majd hozzátette, hogy a Forma–1 szempontjából Hamilton győzelme jobb lenne, mivel a háromszoros vb-győztes nagyobb energiát fektet a sorozat népszerűsítésébe.

„Hamilton egyfolytában feltűnik a vörös szőnyegen és a beszélgetős tévéműsorokban. A világ minden pontjára viszi magával a Forma–1 jó hírét, promoterként pedig ennél jobbat el sem tudok képzelni” – fogalmazott.

Hamilton 2008-ban, 2014-ben és 2015-ben nyerte meg a vb-t. A 31 éves brit pilótának még van esélye a címvédésre, azonban a sorsa nem a saját kezében van, ahhoz, hogy a szezon végén ünnepelhessen, Rosberg sorozatos hibáira is szüksége van.

A 26 pontos előnnyel vezető Rosberg már a vasárnapi Mexikói Nagydíjon világbajnok lehet. Ehhez az kell, hogy megnyerje a futamot, és Hamilton ne végezzen előrébb a tizedik helynél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.