Eljárást kezdeményez Tyson Fury ellen a WBA

Meghallgatják a kokainnal megbukott világbajnokot, majd döntenek a brit bunyósról.

B. M. L.
2016. 10. 10. 21:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WBO és WBA profiökölvívó-szervezetek nehézsúlyú bajnoka, Tyson Fury (25-0, 18 KO) drogbotrányba keveredett – az ESPN amerikai televízió szerint kokainnal bukott le –, majd a lehető legtrágárabb módon bejelentette visszavonulását, amelyet pár óra múlva hasonló stílusban visszavont. A két nagy szervezet tíz napot adott Furynak, hogy dokumentumokkal igazolja, miért nem lép ringbe, és ha ezt nem teszi meg, akkor megfosztják világbajnoki címeitől. A WBA azonban megunta Fury dolgait, és eljárást kezdeményezett ellene.

„Eljárást kezdeményeztünk a brit bokszoló ellen, amelynek során meg fogjuk hallgatni Furyt is. Az anyag, amelyet a szervezetében kimutattak, tiltott, és ezt figyelembe kell vennünk. Rövidesen dönteni fogunk a világbajnoki címről is” – jelentette ki Gilberto Mendoza, a WBA elnöke.

És ki kaphat elsősorban lehetőséget a szervezetnél, ha Furyt tényleg megfosztják a világbajnoki címétől? A WBA sima bajnoka, a King Kong becenévre hallgató, veretlen kubai Luis Ortiz (25-0-2, 22 KO) már jelezte, ha kell, belép Fury helyére, és október 29-én hajlandó kiállni Klicskóval, ám a karibi klasszis számára ez a meccs biztosan nem jön össze, ráadásul jelenleg nincs másik meccse lekötve. Ám vélhetőleg a vb-övért kiírt találkozón ő állna az egyik sarokban. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy a WBA korábbi világbajnoka, Vlagyimir Klicsko kap lehetőséget, ráadásul rögtön egy címegyesítő meccsen, ugyanis egyre valószínűbb az, hogy összecsap az IBF-öv jelenlegi birtokosával, Anthony Joshuával (17-0, 17 KO), ha erre a szervezet is áldását adja. Úgy tűnik, a két bunyós menedzsmentje már meg is egyezett egymással.

– Joshua promóterével már meg is egyeztünk az anyagiakban. A döntés most a világszervezetektől függ, de szeretnénk, ha összejönne a találkozó – közölte Bernd Boente, a 41 éves ukrán menedzsere, míg Joshua csapata szerint november végén vagy december elején a WBA- és IBF-címekért léphetne ringbe a két bunyós.

És hogy mi lesz Tyson Furyval? Nos, a brit bunyós edzője-nagybátyja úgy véli, Fury akár már a nyáron újra ringbe léphet.

„Márciusban vagy áprilisban ismét edzésben lesz, és folytatni fogja a karrierjét. Ha Tyson ismét egészséges lesz majd, meg kell kapja az esélyt, hogy ismét egyből a címért bokszolhasson” – nyilatkozta Peter Fury.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.