Ezentúl új edzővel készül Gyurta Dániel

A londoni olimpiai bajnok mellúszót a továbbiakban Nagy József segíti.

MTI
2016. 10. 21. 7:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni olimpiai bajnok mellúszó felkészülését a továbbiakban nem a Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc, Virth Balázs hármas, hanem egyedül Nagy József segíti, aki augusztusban tért haza Kanadából – erről a világ- és Európa-bajnok versenyző tájékoztatta a közmédiát.

Nagy József kiemelkedő eredményeket ért el tanítványaival a tengerentúlon, az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet nyert az amerikai Mike Barrowmannel 200 méter mellen.

Korábban megpróbáltuk kideríteni, Gyurta Dániel mikor tér vissza a medencébe, ugyanis az olimpia óta nem kezdte el a felkészülést. Két trénerét, Széles Sándort és Virth Balázst is megkerestük, mindketten azt mondták, november eleje a legvalószínűbb időszak, amikor leülhetnek egyeztetni a jövőről. Most már tudjuk, erre nem lesz szükség.

Az olimpiai bajnok úszó hatalmas csalódásra nem jutott be még a középdöntőbe sem 200 és 100 méter mellen Rióban, ez követően pedig feszült hangvételű üzengetés kezdődött közte és Széles Sándor között. Utóbbi a rettenetes úszást követően azonnal kijelentette, nem vállalja a felelősséget ezért a teljesítményért, mert nem az ő edzésterve alapján készült Gyurta Dániel. Gyurta azzal válaszolt: egy kezén meg tudja számolni, hány edzést vezényelt neki az elmúlt időszakban Széles.

Hargitay András, az úszók szövetségi kapitánya, azt követően, hogy kiderült, Nagy József lesz Gyurta új edzője, az mondta, már Rióban tudni lehetett, hogy szakítás lesz a konfliktus vége. Nagy József a pénteki Nemzeti Sportban megjelent interjújában elmondta, nem ígér semmilyen eredményt Gyurtával, mindketten a legjobbat szeretnék kihozni a váltásból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.