Fantasztikus utolsó tíz percet produkáltak Görbiczék

Egy góllal nyert a Győr az orosz Rosztov-Don otthonában a női BL csoportkörének második fordulójában.

MTI
2016. 10. 22. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győriek, akik az első fordulóban a dán Midtjylland ellen otthon 12 góllal nyertek, jól kezdtek Rosztovban, mert bár a vezetést az orosz gárda szerezte meg, hamarosan 5-3 lett a magyar csapat javára. A folytatásban is rendre a vendégeknél volt az előny, hol egy, hol két góllal, 8-10 után azonban a többször is emberhátrányban játszó Győrre felzárkózott a hazai együttes, sőt fordított, s a szünetre kétgólos vezetésre tett szert (14-12).

A második félidőt az oroszok – akik a nyitókörben három góllal alulmaradtak a címvédő román CSM Bucuresti otthonában – góllal nyitották (15-12), de a Győr is hatékonyabbá vált, s egy-két találatnyinál többel sokáig nem engedte el a házigazdákat. 19-16-nál a győri időkérés sem segített, sőt először vezetett négy góllal a Rosztov (21-17). 21-20-ra sikerült szépíteni, majd 22-22-nél, a 48. percben utol is érni a vendéglátókat. Három perc volt hátra, amikor – 25-22 után – megint beérte a Rosztovot a Győr (26-26), a véghajrá izgalmait pedig a magyar együttes bírta jobban, s egy góllal meg tudta nyerni az idegenbeli csatát.

A Győr legeredményesebb játékosának a norvég Nora Mörk bizonyult, aki nyolcszor vette be az orosz kaput.

Női Bajnokok Ligája, C csoport, 2. forduló:
Rosztov-Don (orosz) – Győri Audi ETO KC 27-28 (14-12)

vasárnap játsszák:
B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Asztrahanocska (orosz) 15.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.