Forrnak az indulatok a vízilabda-válogatott háza táján

Varga Dénes kikérte magának, hogy Gerendás György a világ legjobb szobafestőjének nevezte csapattársát.

G.B.
2016. 10. 13. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar vízilabda-szövetség szakmai testületi ülésén nemrégiben a pólósok riói szereplését értékelték. A tanácskozáson Gerendás György, Benedek Tibor első számú segítője azt találta mondani: „a legtöbb rosszat a magyar pólóval Kásás Tamás, Varga Dénes és Varga Dániel tette, akik maguktól eredő unott könnyedséggel lőtték, lövik a gólokat. Ebből alakult ki, hogy Decker Ádám vagy Bundschuh Erik megpróbál úgy lőni, mint Kásás vagy Dumi. Azzal a kézzel pedig nem illik úgy lőni. (…) Vámos nem akar úgy lőni, mint Dumi. Ha Dumira azt mondom, hogy ő Picasso, akkor Vámos egy szobafestő. De a világon a legjobb szobafestő.”

Vámos Márton a vlv.hu-n keresztül „megköszönte” a bókot, de mivel csak online nyilatkozott, nem lehet pontosan tudni, vajon ironizált, vagy komolyan örült a hasonlatnak. „Gondolom, nem sértésnek szánta, és a sorok között ott van azért az elismerés is, de hát a Dumival való ilyesfajta összehasonlítás egy kicsit azért le is lombozza az embert. Mindenesetre Gyuri (Gerendás György) a jelek szerint egy elismert szobafestő-kritikus, köszönöm neki a promotálást, azóta folyamatosan csörög a telefonom, rengetegen keresnek kiváló szobafestőt, beindult az üzlet…”

Dumi, alias Varga Dénes, a csapat riói csékája is csak most reagált a fentiekre. Szintén a vlv.hu-nak a következőket mondta: „Ha már Vámos Marci kikérte magának, hogy szobafestőnek lett kikiáltva, akkor én is kikérem magamnak ezt a megközelítést az ő nevében, is meg a magaméban is. És ha már festőkről beszélünk, érdekes, hogy Gyuri engem Picassónak hívott, pedig Picasso elég szögletes.”

Nem a legjobb időben esnek egymásnak a válogatott tagjai. Jövő hét végén tisztújítás, egyelőre az sem biztos, hogy Benedek Tibor vezeti tovább a pólósokat, ráadásul a csalódást keltő riói 5. helyezés miatt nem tudni, hogy például a Varga testvérek folytatják-e a válogatottban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.