Gulácsiék legyőzték Kleinheisleréket

Az újonc lipcsei együttes ezzel továbbra is a Bundesliga tabellájának második helyén áll.

MTI
2016. 10. 29. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újonc lipcsei együttes ezzel továbbra is a Bundesliga tabellájának második helyén áll, ráadásul a listavezető Bayern Münchenhez, illetve a negyedik Hoffenheimhoz hasonlóan veretlenül áll, a kapott gólok tekintetében pedig csak a müncheni sztáralakulat áll jobban nála.

A Leipzig – melynek másodedzője Lőw Zsolt, a keret tagja pedig Kalmár Zsolt – új Bundesliga-rekordot állított fel, hiszen kilenc fordulót követően még nem volt olyan újonc gárda, amely megőrizte volna veretlenségét. A korábbi rekordot a Duisburg tartotta, amely az 1993/94-es idényben az első nyolc fordulóban nem talált legyőzőre.

A Bayern ezúttal Robert Lewandowski duplájának is köszönhetően gyűjtötte be a három pontot, a bajorok az Augsburg otthonában diadalmaskodtak.

Bundesliga, 9. forduló:

Augsburg–Bayern München 1-3 (0-2)

SV Darmstadt 98–RB Leipzig 0-2 (0-0)

FSV Mainz 05–Ingolstadt 2-0 (0-0)

Werder Bremen–SC Freiburg 1-3 (0-2)

VfL Wolfsburg–Bayer Leverkusen 1-2 (1-0)

pénteken játszották:

Borussia Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt 0-0

később:

Borussia Dortmund–Schalke 04 18.30

vasárnap:

1899 Hoffenheim–Hertha BSC 15.30

1. FC Köln–Hamburger SV 17.30

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.