Gyurta: Széles azt mondta, dobogóra állok Rióban

Az olimpiai bajnok állítja, a gyatra olimpiai szereplése után egyedül a tréner nem próbálta vigasztalni.

G.B.
2016. 10. 21. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban komoly problémák adódtak a felkészülésem során, és nem feltétlenül Virth Balázsra és Kovácshegyi Ferencre gondolok – kezdte a köztévének adott interjújában Gyurta Dániel. Várható volt, hogy a beszélgetés részben Széles Sándor körül forog majd, ugyanis miután az úszó leszerepelt Rióban – 100 és 200 mellen sem jutott még a középdöntőbe sem –, a tréner nyomban közölte, ő nem vállalja a felelősséget a teljesítményért. Gyurta válasza nem késett sokat, azt üzente mesterének, magába kéne néznie, és ezt, ha nem is szó szerint, de a pénteki interjúban is jelezte.

„Rio után rengetegen kerestek, próbáltak vigasztalni a rossz szereplés miatt. Egyetlen ember volt, aki fel sem hívott: Széles Sándor. Utoljára a 100 mell balul sikerült előfutama után beszéltünk, amikor azt mondta, 200 mellen dobogóra fogok állni.” Gyurta a 17. helyen végzett. Bár máig nem tisztázták a történeteket, csak a sajtóban üzengettek egymásnak, az UTE úszója állítja, az ő ajtaja nyitva áll az összes korábbi edzője előtt, akikre nagy hálával és szeretettel gondol vissza.

Gyurta udvariasan beszélt Széles Sándorról a műsorban, többször is hangsúlyozta, hogy kizárólag egészségügyi okok miatt nem tudta teljesíteni azokat a feladatokat, melyek a sikeres munka feltételei lettek volna. Hozzátette: ha nem ment volna ilyen rettenetes időket Rióban, akkor is bekövetkezett volna az edzőváltás, aminek a gondolata már évek óta érlelődött benne.

Új edzőjéről, Nagy Józsefről azt mondta, akár Kanadába is kiment volna hozzá edzeni, ugyanis fantasztikus szakember hírében áll, olimpiai bajnok tanítványa is volt. Úszótechnikában és vízfekvésben is sokat tud majd neki segíteni. „Nincs bennem félelem, engem az ilyen helyzetek inkább motiválnak.”

Gyurta Dániel szakítása Szélessel és Virth Balázzsal, illetve Kovácshegyi Ferenccel már érett, erről korábban itt írtunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.