Holland bíró vezeti a magyar–svájci vb-selejtezőt

Björn Kuipers tíz éve működik közre nemzetközi találkozókon.

MTI
2016. 10. 04. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 43 esztendős, civilben szupermarket-tulajdonos bíró tíz éve vezet nemzetközi találkozókat, és magyar–svájci párharcban sem először működik közre, 2006 nyarán ugyanis ő dirigálta a Grasshoppers–Bp. Honvéd (2-0) meccset az UEFA Kupa selejtezőjének második fordulójában. A kispestieknek 2007-ben és 2008-ban is vezetett európai kupameccset.

A Bajnokok Ligája csoportkörében 2009-től foglalkoztatják rendszeresen, például a Debrecen–Liverpool (0-1) meccsnek is ő volt a játékvezetője. 2013 tavaszán Európa Liga-döntőt, egy évvel később BL-finálét vezetett, a 2012-es Európa-bajnokságon két, a 2014-es világbajnokságon és az idei kontinenstornán egyaránt három meccs jutott neki.

A magyar felnőtt válogatott is játszott már Kuipers bíráskodásával: 2009 tavaszán 1-0-ra győzött az albánok otthonában. A Magyarország–Svájc vb-selejtező pénteken 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.