Hongkongban is minden Hosszú Katinkáról szól

Ötfős úszócsapatunk 5 arannyal, 4 ezüsttel és 1 bronzzal jelentkezett.

2016. 10. 29. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utolsó, kilencedik állomásához érkezett az úszók 2016-os világkupasorozata. A kétnapos hongkongi viadal szombati versenynapján a már biztos vk-győztes Hosszú Katinka hat versenyszámban indult, és mindegyikben volt esélye az 1500 dolláros pénzdíjjal járó aranyéremre.

Mint az már korábban biztossá vált, az Iron Lady 2012, 2013, 2014 és 2015 után 2016-ban is megnyerte a világkupa-sorozatot, viszont még hátravan a vasárnapi zárófelvonás, ahol tovább hizlalhatja a malacperselyt. Aztán irány Budapest, aztán az adventi kanadai rövidpályás vb!

Hosszú Katinka – mint azt a versenyző a „szerződéstépős” konfliktusban is követelte – nem volt egyedül Hongkongban, „a legjobb edzés a versenyzés” alapon további négy magyar is medencébe ugrott.

Jakabos Zsuzsanna 200 m gyorson Katinka mögött lett ezüstérmes – holtversenyben a brit Grovesszal –, 200 m vegyesen bronzérmet hozott össze, 800 gyorson pedig, szintén Katinka árnyékában ötödik lett. Bernek Péternek egy vastag paraszthajszál hiányzott volna 400 m gyorson az aranyéremhez, de az ezüst is szépen csillogott a nyakában, és még rajthoz állt Gyurta Gergely társaságában 400 m vegyesen is, ahonnan szintén hazahoz egy ezüstérmet, a „kis” Gyurta negyedik helyen tempózott be. Verrasztó Evelynről nem beszéltünk még, neki 200 m gyorson csak statisztaszerep jutott, de ő egy távol-keleti edzőtáborból ugrott be Hongkongba, távol van a csúcsformától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.