Ilyen is ritkán van: Sepang otthagyná az F1-et

A sepangi pálya vezetője szerint a Mercedes fölénye miatt kiveszett az izgalom a sorozatból.

MTI
2016. 10. 25. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az F1-es versenynaptárban 1999 óta megszakítás nélkül szereplő Malajziai Nagydíj mostani szerződése 2018-ig szól, de lehetséges, hogy a futam már jövőre sem szerepel majd a programban, mivel a világbajnoki sorozat új tulajdonosai az Egyesült Államokban terjeszkednének úgy, hogy közben ne legyen több egy idényben a mostani 21 futamnál.

Razlan Razali, a sepangi pálya vezetője azt nyilatkozta, „talán jót tenne Malajziának egy kis szünet”. Hozzátette:

„A Forma–1 már nem hozza lázba az embereket, miután egy csapat uralja a mezőnyt”.

Khairy Jamaluddin sportminiszter azt emelte ki, hogy a rendezés költségei túl magasak, a megtérülés viszont korlátozott, kevesebb jegyet adnak el, a televíziós nézettség alacsony, és a külföldi vendégek közül is egyre kevesebben látogatnak el Sepangba.

„Amikor először vendégül láttuk a Forma–1-et, akkor az egy nagy üzlet volt, mi voltunk az első házigazdák Ázsiából a régóta szerepet vállaló Japán után. Most azonban sok ázsiai helyszín szerepel a naptárban, a mi versenyünk nem nyújt semmi újdonságot” – mondta a miniszter.

Sepangban a hétvégén rendezik a gyorsaságimotoros-vb soron következő versenyét, amelyre jóval több jegyet adtak el, mint az F1 idei futamára. Jamaluddin szerint a malajziai pályának a Moto GP-re és más sorozatokra kell koncentrálnia, mert ezeknek a rendezési költségei jóval alacsonyabbak, mint a Forma–1-é.

Az F1-es Malajziai Nagydíj október 1-jei dátummal szerepel az elmúlt hónapban elfogadott, jövő évi előzetes versenynaptárban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.