Kapás Boglárka: Nem leszek celeb

Olimpiai bronzérmes úszónk 2020-ig úszik, aztán civil életére koncentrál.

BuL
2016. 10. 18. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban hosszabbította meg szerződését az év elején megtalált klubjával, az Újpesttel Kapás Boglárka, aki a Forbes magazin egyik közelmúltbeli üzleti rendezvényén a múltról, a jelenről és a jövőről is igen határozott képet adott – mármint a sajátjáról.

„A legjobbamat úsztam, kihoztam magamból a maximumot, ezért is örültem nagyon a bronzéremnek” – fogalmazott olimpiai bronzúszását felidézve a 23 éves, közkedvelt sportoló. Éppen a csúcsteljesítmény miatt nem bánja azt, hogy olyan kevéssel maradt le az ezüstről, nem maradt benne egyetlen század sem.

A közvéleménnyel egyet nem értésben ő belül nem tulajdonít akkora jelentőséget az olimpiának mint rangnak, hiszen ugyanazok a versenyzők vannak a medencében, mint más világeseményeken. Kijelentését azonnal árnyalva azért hozzátette, egy-egy olimpiai eredményben nem négy év munkája van benne:

Kapás Boglárka

Debrecenben született 1993-ban. Olimpiai és vb-bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok úszó. 24-szeres magyar bajnok.

„Négy év az az idő, amely két olimpia között eltelik, de egy-egy eredményben egy élet munkája van benne. Nekem tizenhat.”

Kapás medencén kívüli életét nővére, illetve sógora szervezi, ők bólintanak rá az interjúkra is, illetve felelnek a sportoló megjelenéseiért, nem hagyják, hogy „elcelebesedjen”. Élete és sportkarrierje fontos döntéseibe egyébként is mindig bevonta a családot.

Az olimpiai eredmények 41 millió forintot termeltek számára, de tiltakozik az ellen, hogy a pénzért úszna, egész egyszerűen élvezi.

Tudomásul veszi azt is, hogy az amerikai Katie Ledecky épp az ő számaiban tűnik most verhetetlennek, ennek tudatában is azt mondja viszont, hogy Tokióba, a 2020-as olimpiára az aranyért megy. Aztán viszont befejezi, és civil életére koncentrál. 27 évesen már negyedik ötkarikás játékán vesz részt, korábban azt nyilatkozta, hogy ha Budapest elnyeri a 2024-es rendezést, még folytathatja. Akkor sem volna még több 31-nél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.