Kiütötte az oroszokat a Ferencváros

Kilenc góllal nyertek a budapesti zöld-fehérek a női kézilabda legrangosabb kupájában.

MTI
2016. 10. 23. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC az első fordulóban meglepetésre elhozott egy pontot Szkopjéból, az Asztrahanocska pedig hazai pályán a Leipzig elleni háromgólos győzelemmel rajtolt.

Nagy lendülettel kezdett a magyar csapat, ennek eredményeként a nyolcadik percben 4-1-re, nem sokkal később pedig már 6-2-re vezetett. Egy darabig még nőtt a különbség, de aztán kezdett magára találni az Asztrahanocska: 9-3 után sorozatban három gólt lőtt. Ehhez az is kellett, hogy a ferencvárosiak a támadásokat ebben a szakaszban nem pontosan zárták le, a védelem pedig időnként figyelmetlen volt. Elek Gábor vezetőedző a 19. percben időt kért, aminek meg is lett a hatása, csakhamar hatgólosra nőtt a különbség, s ebből a szünetig öt meg is maradt.

Két gyors orosz góllal kezdődött a második félidő, de aztán felpörgött az FTC, és fokozatosan növelte előnyét, amely a 44. percben – először a mérkőzés során – hét, majd a 46.-ban nyolc, az 52.-ben pedig már 10 találat volt. Ezt követően picit megtört a lendület, az Asztrahanocska többször eredményesen zárta támadását, így a magyar vezetőedző az 58. percben, 29-22-es állásnál ismét időt kért. A hajrá megint a ferencvárosiaké volt, újra tíz gólra hízott a különbség, amelyet időn túli hétméteressel tudott eggyel faragni az orosz együttes.

A hazai csapatban Nerea Pena nyolc, Kovacsics Anikó hét, Danick Snelder pedig hat gólt lőtt.

Jövő szombaton a pont nélküli lipcsei együttest fogadja az FTC.

Női Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Asztrahanocska 32-23 (15-10)

pénteken játszották:
Vardar Szkopje (macedón) – HC Leipzig (német) 41-24 (19-14)

A csoport állása: 1. Vardar Szkopje 3 (68-51), 2. FTC 3 (59-50), 3. Asztrahanocska 2, 4. Leipzig 0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.