Magyar fiatal került fel az NHL előzetes draftlistájára

Horváth Bálint lehet a negyedik magyar születésű hokis, akit kiválaszthatnak.

MNO
2016. 10. 04. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ’99-es születésű, 181 centiméter magas csatár Svédországban tanulja a sportág alapjait. Tizennégy évesen a Troja-Ljungby-ban szerepelt, az utóbbi években pedig a Rögle BK játékosa, akivel korosztálya legjobb 300 hokisa között számolnak – olvasható a portálon.

„Természetesen örültem, amikor a suliban mondták, hogy felkerültem, ez újabb lökést ad, hisz tudom, hogy jobban szem előtt vagyok. De túlzott jelentőséget nem tulajdonítok neki. Annyiban befolyásol, hogy most még keményebben kell edzenem azért, hogy még egy lépcsőfokkal feljebb lépjek. Hiszen ahogy fel lehet erre a listára kerülni, ugyanúgy le is szedhetnek róla. Szerintem jó döntéseket tudok hozni, jól tudom olvasni a játékot, amin javítanom kell, az a fizikumom, és az, hogy robbanékonyabb legyek. De persze még a játék minden elemében nagyon sokat kell fejlődnöm. A klubomnál szeretnék az U18 mellett az U20-ban is minél több játéklehetőséget kapni, és bekerülni a rájátszásba mindkét korosztályban. A válogatottban legalább tavalyi szintű vagy annál jobb szereplést várok. Amelyik keretnek tagja lehetek, annak személyesen is maximálisan a hasznára akarok lenni a minél szebb eredményekért” – mondta a jégkorongszövetség honlapjának adott interjújában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.