Magyarellenes rigmust skandáltak a nagyszebeni csapat szurkolói

A fegyelmi bizottság dönt a szankciókról.

MTI
2016. 10. 25. 18:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nagyszebenben játszott szombati mérkőzésen a vendég U-BT Kolozsvár csatára, Török Roland szabálytalankodott, a szebeni szurkolók megítélése szerint sportszerűtlenül. Válaszként a szebeni csapat vezérszurkolója a „Kifelé a magyarokkal az országból” szólamot kezdte skandálni, és ezt több százan átvették a zsúfolásig telt sportcsarnokban.

A Román Kosárlabda-szövetség főtitkára a Maszolnak elmondta: a szebeni szurkolók szélsőséges megnyilvánulása belekerült a mérkőzés jegyzőkönyvébe. Ez alapján a fegyelmi bizottság dönt a szankciókról.

A nagyszebeni csapat szurkolóinak nem ez az első magyargyűlölő megnyilvánulásuk. 2014 áprilisában a marosvásárhelyi Maros KK csapatával vívott mérkőzésen nyomdafestéket nem tűrő, magyarellenes feliratot tartalmazó molinót feszítettek ki a marosvásárhelyi sportcsarnok lelátóján. Az akkori kilengés miatt a romániai diszkriminációellenes tanács mind a klubot, mind a román szövetséget 3000 lej (210 ezer forint) büntetéssel sújtotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.