Magyarország rendezi a darts-Eb-t

A 2018-as kontinensviadalon várhatóan 30-40 ország 400 játékosa vesz részt.

MTI
2016. 10. 19. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOB Sajtószolgálat szerdai tájékoztatása szerint a magyar szövetség mellett a belga is jelentkezett a kontinensviadal lebonyolítására, a WDF világszövetség konferenciáján a tagok közül 19-en a magyar pályázatra szavaztak, s csupán hárman a belgára.

A WDF döntésében vélhetőleg komoly szerepet játszott az idén nyáron rendezett ifjúsági Eb sikere, s a magyar szövetség éppen az ezt követően kapott pozitív visszajelzések hatására döntött úgy, hogy pályázik a felnőtt Eb-re.

A 2018-as kontinensviadalra szeptemberben kerül sor, várhatóan 30-40 ország legalább 400 játékosának részvételével. Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára szerint a magyarok elsősorban a női mezőnyben érhetnek majd el kiemelkedő eredményt, amely akár éremszerzés is lehet.

Az idei felnőtt Európa-bajnokságon Fekete Nóra kilencedik lett, 2018-ban ugyanakkor már indulhat majd Czipó Vivien és Neumajer Kitti is, akik a nyári budapesti ifjúsági Eb-n párosban aranyérmet nyertek.

Steel dartsban fémhegyű nyíllal dobnak a játékosok szizálból (növényi rostokból) készült táblára, míg a soft verzióban műanyag hegyű nyilakat hajigálnak automata gépekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.