Mark Webber visszavonul a versenyzéstől

Mark Webber korábbi Forma–1-es pilóta novemberben visszavonul az autóversenyzéstől

MTI
2016. 10. 13. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Porsche csapat csütörtöki bejelentése szerint a 40 éves ausztrál pilóta november 19-én a World Endurance sorozat bahreini futamán versenyez utoljára. Az idei szezont követően a Porsche különleges képviselőjeként tevékenykedik és az istálló szaktanácsadója lesz.

„Hiányozni fog a sebesség, a leszorítóerő és a versenyzés, de a csúcson szeretném abbahagyni. Nagyon várom az új feladatokat” – mondta Webber, aki kilenc Forma–1-es futamot nyert meg pályafutása során. Összesen 215 alkalommal állt rajthoz a Minardi, a Jaguar, a Williams és a Red Bull színeiben 2002 és 2013 között. „Furcsa lesz Bahreinben utoljára versenyautóba ülni, de szeretném élvezni a hátralévő futamok minden pillanatát.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.