Megint megbüntették a tenisz fenegyerekét

Nick Kyrgios pár hétre lemondhat a versenyzésről. És egy komoly összegről is.

MTI
2016. 10. 17. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 éves játékos a német Mischa Zverev elleni, elvesztett második fordulós meccsén többször is megszegte a szabályokat. Az ATP akkor 16 500 dollárra büntette: 10 ezret fizet azért, mert nem küzdött a pályán, ötezerbe kerül az, hogy trágár szavakat kiabált egy nézőnek, 1500-ba pedig további sportszerűtlen viselkedése.

A 6:3, 6:1-re elvesztett mérkőzésen Kyrgios nemtörődöm módon játszott, egy alkalommal meg sem várta, hogy Zverev visszaüssön egy hanyagul „átpöttyintett” szervát, hanem elindult a széke felé. Egy szurkolóval azért veszett össze, mert az szóvá tette a „lazsálását”.

Az ATP most további 25 ezer dollárra bírságolta a világranglistán 14. játékost, és nyolc játékhétre, azaz január 15-ig eltiltotta. A 2017-es esztendő első Grand Slam-viadala, az Australian Open éppen másnap rajtol majd.

Amennyiben a fenegyerek beleegyezik, hogy aláveti magát egy sportorvosi kezelésnek vagy elvégzi az ATP hasonló jellegű tanfolyamát, akkor nem nyolc, hanem csak három játékhétre, azaz november 6-ig tiltják el.

Kyrgios hétfőn közleményben kért elnézést sanghaji viselkedéséért, és elfogadta, hogy szakember foglalkozzon vele.

A játékos hozzátette: megértette és elfogadja az ATP döntését, a szünetet pedig arra használja fel, hogy a pályán és azon kívül is „fejlődjön„.

Chris Kermode, az ATP elnök-vezérigazgatója Kyrgiost „fenomenális tehetségnek” tartja, és reméli, hogy a jövőben konstruktívan együttműködő lesz.

Kyrgios korábban is okozott már botrányt a pályán a viselkedésével. Tavaly augusztusban felfüggesztett eltiltást kapott, mert a montreali tornán meccs közben közölte Stan Wawrinkával, hogy a szintén ausztrál Thanasi Kokkinakis lefeküdt Wawrinka barátnőjével. Tavaly Sanghajban pedig 1500 dollárra büntették, mert hangosan szidta a külső pályákon tapasztalható körülményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.