Michelisz Norbert vb-t nyerne jövőre

Kiszáll a Citroen, valamint két világbajnoka, José María López és Yvan Muller.

B. Molnár László
2016. 10. 06. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy látszik, a túraautó-világbajnokság (WTCC) jelentősen átalakul a következő szezonban. Egyrészt sajnálhatjuk mindezt, hiszen az idén is vb-címet szerző argentin José María López és a szintén többszörös világbajnok francia Yvan Muller ugyanúgy hátat fordít a sportágnak, mint a szintén távozó Citroen.

– Biztos, hogy kiszámíthatatlanabb lesz a világbajnoki címért folyó harc 2017-ben, nagyobb lesz a küzdelem és az izgalom, ugyanakkor én nem örülök a Citroen távozásának, mert elveszíti a bajnokság azt a referenciát, amely mindenkit húzott felfelé. Ugyanakkor a francia márka távozása után is mindenki kellőképpen ki van éhezve a sikerre, mert vb-cím és vb-cím között nincsen különbség. A Honda időt, energiát és pénzt nem sajnálva fog fejleszteni a télen, így a legjobb esélyünk nekünk lesz az előrelépésre 2017-re. Egyértelmű célom a világbajnokság megnyerése – jelentette ki hivatalos honlapján a Honda gyári pilótája, aki az idei szezonban még harcban áll az összetett dobogójáért.

Michelisz Norbert a két világbajnok távozását is nagyon sajnálja, hiszen mindkettővel kifejezetten jó kapcsolatot ápol. López mindent megnyert, amit a sportágban meg lehet nyerni, és háromszoros túraautó-világbajnokként nyergel át a Formula E kategóriába.

– Nagyon jó ritmusban érkezett meg a WTCC-be, mivel egy nyerő technikát kapott maga alá. Jövőre a Formula E-ben azonban más helyzetben lesz, hiszen nemcsak az új közeget kell megszoknia, hanem a másfajta vezetési stílust is. Ennek ellenére arra számítok, hogy már az első ottani szezonjában futamot nyer majd – állította Michelisz.

A magyar pilóta úgy véli, Yvan Muller nélkül szegényebb lesz a WTCC, annak ellenére, hogy egyre kevesebb tüzet lehetett a szemében felfedezni, egyre frusztráltabbá vált amiatt, hogy rendre kikapott argentin csapattársától.

– Azért arra kíváncsi lennék, hogy a tíz évvel fiatalabb Yvan Mullerrel szemben mire ment volna López, de ezt sosem tudjuk meg Mindenesetre számomra idén derült ki igazán, amikor volt lehetőségem a pályán kívüli énjét is megismerni, hogy a nem versenyző Yvan Muller kifejezetten szórakoztató és kellemes társaság tud lenni – tette hozzá Michelisz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.