Nadal számára véget ért az idény

A spanyolok korábbi világelső játékosa csuklósérülése miatt nem lép pályára.

MTI
2016. 10. 20. 20:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista hatodik helyezettje csütörtökön jelentette be, hogy makacs sérülése miatt a szezon hátralévő részében nem lép pályára.

A tizennégyszeres Grand Slam-győztes Nadal kénytelen volt visszalépni a Roland-Garros harmadik fordulója előtt, a wimbledoni viadalt pedig kihagyta. A riói ötkarikás játékokon elindult, és Marc López oldalán párosban aranyérmet nyert.

„Nem titok, hogy az olimpiára rövid felkészülést követően érkeztem, és nem épültem fel teljesen, de az volt a célom, hogy versenyezhessek, és érmet nyerjek Spanyolországnak. A kényszerű visszatérés miatt azóta is fájdalmaim vannak, ezért most muszáj szünetet tartanom és elkezdenem a felkészülést 2017-re” – nyilatkozta.

Rafael Nadal a versenyévadot a szingapúri ATP-világbajnokságon zárta volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.