Negyeddöntőbe jutott a Madarász, Pergel duó

A Póta Georgina, Matilda Ekholm és a Szudi Ádám, Lakatos Tamás egység búcsúzott.

MTI
2016. 10. 21. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai érdekeltek közül elsőként az ötödik helyen kiemelt Madarász, Pergel duót szólították asztalhoz, ellenfelük a román Camelia Iacob és a romániai Szőcs Bernadette alkotta páros volt. A meccset szinte végig a hazai kettős irányította, csak a harmadik és az ötödik szett alakult szorosan, ezt a rivális nyerte, de aztán a hatodikban Madarászék mindössze egy pontot engedélyeztek a vetélytársnak, s ezzel meg is nyerték a találkozót.

Szombaton délelőtt az első kiemelt orosz Polina Mihajlova, Marija Dolgih duót elbúcsúztató luxemburgi Sarah De Nutte, Ni Xia Lian páros lesz Pergelék ellenfele az elődöntőbe jutásért, egyben az éremért.

„Tavaly a védekező stílusú oroszoktól kaptunk ki a nyolcaddöntőben az Eb-n, most örülünk, hogy elkerüljük őket – mondta az MTI-nek Pergel Szandra. – Szerintem jól jártunk azzal, hogy a luxemburgiakat kaptuk, ellenük több sanszunk van. Bár csütörtökön kikapott Nitől, Dóri érezte ellene a játékot, De Nutte pedig nem annyira kellemetlen stílusú, mint ő. Nagyon jó lenne érmet szerezni!”

Póta és svéd játékostársa, Ekholm a szlovák Barbora Balázovával és a cseh Hana Matelovával csapott össze a nyolcaddöntőben, és az első szett megnyerése után csak szenvedett. Az ellenfél fordított, s bár 1:3 után még szépített a nyolcadikként rangsorolt magyar-svéd duó, a szlovák-cseh kettős került a legjobb nyolc közé.

„Továbbra is azt tudom mondani, hogy a mostani Eb-n használt labda miatt nem érvényesül a játékunk. – nyilatkozta az MTI-nek Póta Georgina. – Pörgetünk, de nincs fals a labdában, így a nagyon erős Balázová könnyedén bombázta vissza a térfelünkre. Matilda és én is technikásak vagyunk, ez ezen a mérkőzésen sem jött ki. Sajnálom, de csalódott nem vagyok, mert még nem játszunk együtt hosszú ideje, idő kell, amíg egy új páros beérik.”

A férfiaknál a 2013-ban ifjúsági Európa-bajnok Lakatos, Szudi kettősre egy igazi nagyágyú, az első helyen kiemelt, címvédő Stefan Fegerl, Joao Monteiro osztrák-portugál páros várt a legjobb tizenhat között. A magyarok bátran játszottak, szinte minden szettben vezettek, a másodikat és az ötödiket meg is nyerték, a hatodikban pedig labdájuk volt a 3:3-hoz, de végül érvényesült papírforma, s a tavalyi győztes jutott a negyeddöntőbe. A magyar férfiak számára ezzel befejeződött az Eb.

A Tüskecsarnokban zajló, vasárnapig tartó egyéni kontinensviadalon 44 ország 254 játékosa, köztük 12 magyar versenyzett, illetve versenyez.

Eredmények:

női páros, nyolcaddöntő:

Madarász Dóra, Pergel Szandra – Camelia Iacob, Szőcs Bernadette 4:2 (4, 4, –11, 9, –10, 1)

Barbora Balázová, Hana Matelová – Póta Georgina, Matilda Ekholm 4:2 (–7, 5, 11, 6, –6, 7)

férfipáros, nyolcaddöntő:

Stefan Fegerl, Joao Monteiro – Szudi Ádám, Lakatos Tamás 4:2 (10, –12, 7, 8, –9, 10)

A svéd Mattias Karlsson, Matilda Ekholm duó és a Monteiro házaspár, a portugál Joao és a román Daniela Dodean Monteiro jutott be a vegyes párosok péntek esti döntőjébe. A Tüskecsarnokban zajló, vasárnapig tartó kontinensviadal első elődöntőiben Monteiróék Ovidiu Ionescu és a romániai magyar Szőcs Bernadette kettősét verték magabiztosan, a svédek pedig a szám korábbi négyszeres Európa-bajnokainál, az első helyen kiemelt szerb Aleksandar Karakasevicnél és litván Ruta Paskauskienénél bizonyultak jobbnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.