Póta kétszer nyert és továbbjutott

Philadelphiában rendezik a női asztalitenisz-világkupát.

MTI
2016. 10. 07. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két éve elő-, tavaly pedig nyolcaddöntős magyar játékos csoportja favoritjának számított, miután ő a 34. az aktuális világranglistán, az egyiptomi Dina Meshref a 120., az ausztrál Zhenhua Dederko pedig a 162.

Az első mérkőzését Dederko ellen játszotta, s a papírformának megfelelően 4-0-ra nyert, majd Meshreffel – akivel most találkozott pályafutása során először – 4-1-re végzett. Ezzel Póta csoportgyőztesként jutott tovább a legjobb 16 közé – a viadal honlapja alapján.

A világkupán Európát nyolc, Ázsiát hét, Észak-Amerikát kettő, Dél-Amerikát, Afrikát és Ausztráliát pedig egy-egy játékos képviseli. Az első szakaszban 12 játékost négy, egyenként háromfős csoportba sorsoltak, s a triók első két-két helyezettje jutott tovább, csatlakozva a nyolc kiemelthez. A torna második szakasza egyenes kieséses rendszerben zajlik majd. A győztes 45 ezer dollárral gazdagodik.

A küzdelmek szombaton folytatódnak, egyelőre nem ismert, hogy ki lesz Póta ellenfele a nyolcaddöntőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.