Rio: eltiltottak 36 ökölvívóbírót és játékvezetőt

A bírókat, a pontozókat és a pontozási rendszert számos kritika érte a riói olimpia idején.

MTI
2016. 10. 06. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) csütörtöki döntése értelmében a szankció addig biztosan érvényben marad, ameddig vizsgálat zajlik ellenük. Az érintettek a tilalmi időszakban nem vehetnek részt nemzetközi versenyeken, ezért például a jövő hónapban sorra kerülő szentpétervári ifjúsági világbajnokságról is lemaradnak.

Az AIBA vezetőit, a bírókat, a pontozókat és a pontozási rendszert számos kritika érte a riói olimpia idején. Augusztus 17-én a nemzetközi szövetség több bírót és játékvezetőt is kizárt a további mérkőzésekről, miután felülvizsgálta az addigi ítéleteket. Ők nem működhettek közre a továbbiakban a riói mérkőzéseken, de az addigi eredményeken már nem változtattak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.