Senki ne írja le Hamiltont!

A legnagyobb rivális, a Red Bull szerint a címvédő feltámad, és rohamra indul.

B. M. L.
2016. 10. 10. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Japán Nagydíj egyértelműen Nico Rosbergről szólt, hiszen a Mercedes német pilótája nemcsak megnyerte a futamot, hanem összetettben 33 pontra növelte előnyét csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton előtt. Ez pedig azt jelenti négy futammal az idei F–1-es világbajnokság vége előtt, hogy Rosbergnek elég, ha riválisa mögött szépen befut valamennyi versenyen a második helyen, mert akkor is megszerzi pályafutása első vb-címét.

„Nico most mindent tökéletesen csinál, Lewis már nem tudja elkapni, ha minden a normális kerékvágásban zajlik majd. Persze csak akkor van vége, ha a pontok is ezt mutatják, de ha semmi nem történik a másik autóval, nem hiszem, hogy Lewis ismét fordíthat” – jelentette ki az Autosport magazinnak Niki Lauda, a Mercedes főtanácsadója.

Persze nem feledkezhetünk meg arról, hogy Hamilton az idén már ennél nagyobb különbséget is képes volt ennyi futam alatt ledolgozni, hiszen nyáron 43 pontos hátrányból állt az élre a Magyar Nagydíj után. A háromszoros világbajnok éppen ebből meríthet erőt a hátralévő versenyekre.

„Mindent bele fogok adni, ahogyan eddig is mindent beleadtam. Ez a legtöbb, amit megtehetek. Összpontosítok, és a legjobbat akarom nyújtani. Majd meglátjuk, mire lesz ez elég” – mondta Hamilton.

Mindenesetre a legnagyobb rivális, a Red Bull csapatfőnöke mindenkit óva int attól, hogy leírja a címvédőt, ugyanis szerinte még abszolút nyílt a verseny a vb-címért.

„Lewisnak voltak nehéz hétvégéi, de összeszedheti magát, és visszavághat. Elég, hogy egy kis mázlija legyen, hisz elég egy kiesés Nicótól, máris nyílt a verseny megint. Ebben a szezonban még száz pont szerezhető. Ha most leírnám Lewist, akkor eléggé ostoba fickó lennék” – közölte Christian Horner.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.