Szlovákiai edzőre váltott az olimpiai bajnok magyar kajakos

A Budapesti Honvéd SE sportolója azt mondta, hogy novembertől Likér Péter lesz az edzője.

MTI
2016. 10. 05. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Honvéd SE sportolója azt mondta, hogy novembertől Likér Péter lesz az edzője. A 32 éves tréner irányításával a Vlcek Erik, Tarr György, Linka Tibor, Denis Mysák összetételű szlovák kajaknégyes 1000 méteren ezüstérmet nyert a Rio de Janeiro-i olimpián.

Szabó – aki 2013 óta dolgozott Tóth Lászlóval – hozzátette: akkor döntött a váltás mellett, amikor az ötkarikás játékok után a jövőjét, a következő négyéves ciklust tervezte, az okairól azonban nem kívánt nyilatkozni.

A 30 éves kajakozó elárulta, hogy a megszokottnál hosszabb szünetet tart, novemberig nem végez vezetett edzést, utána azonban ugyanúgy a BHSE sporttelepén készül, mint eddig.

Szabó Gabriella a 2012-es londoni olimpián négyesben, idén Rióban pedig párosban és négyesben nyert aranyérmet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.