Távozik az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke

Hamarosan lemond posztjáról Alekszandr Zsukov, az Orosz Olimpiai Bizottság (ROC) elnöke.

MTI
2016. 10. 12. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ROC-ot 2010 óta vezető Zsukov, aki az állami duma (alsóház) első elnökhelyettese, várhatóan decemberben jelenti be hivatalosan lemondását, ezzel elveszíti majd a helyét a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban (NOB) is.

Az ötkarikás sportágakkal foglalkozó Insidethegames.biz portálnak Vlagyimir Putyin államfő elmondta, egyeztetett Zsukovval, aki a parlamenti munkájára akar koncentrálni a jövőben. Oroszország elnöke úgy véli, azzal, hogy most kezdődik egy újabb olimpiai ciklus, a lehető legjobb pillanatban lehet váltani a ROC élén, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy előbb egyeztetni fognak Thomas Bachhal, a NOB első emberével, mert semmiképpen nem szeretnék elveszíteni helyüket a nemzetközi bizottságban.

Sajtóértesülések szerint Zsukov posztjára Alekszandr Popov, az oroszok négyszeres olimpiai bajnok úszója az első számú esélyes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.