Történelmi Olaj-győzelem a BL-ben

Megszerezte első győzelmét a férfi kosárlabda Bajnokok Ligájában a Szolnoki Olaj.

MTI
2016. 10. 26. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bajnok múlt kedden vereséggel kezdte meg szereplését a BL-ben, miután 92-49-re kikapott az AEK Athén vendégeként. A szolnokiak ezúttal már a sérült James Kinney nélkül álltak ki a Sassari ellen, amely idén januárban – még az Európa Kupa középszakaszában – 86-75-re kikapott a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Stojan Ivkovic együttese két negyed után már nyolcpontos hátrányban volt, ám ezt a harmadik negyedben le is dolgozta.

A hajrában végül fej fej mellett haladt a két csapat, 13 másodperccel a vége előtt Wittmann Krisztián kosarával két ponttal vezetett a magyar együttes, a vendégek azonban 1 másodperccel a dudaszó előtt Tautvydas Lydeka révén két büntetőhöz jutottak. A litván center azonban az első kísérletét elhibázta, ezzel alakult ki a végeredmény.

Eredmény:

E csoport, 2. forduló:

Szolnoki Olaj–Sassari (olasz) 73-72 (22-28, 14-16, 21-13, 16-15)

a magyar csapat legjobb dobói: Vojvoda 19, Popovic 13, Borisov 11

A Szolnok egy hét múlva a német Ludwigsburghoz látogat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.