Tyson Fury megőrült, és visszavonult

A nehézsúlyú brit világbajnok hozzá méltó módon zárta le karrierjét.

B. Molnár László
2016. 10. 03. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetőleg sokan fellélegeznek most, miután nyilvánosságra került Tyson Fury legújabb Twitter-bejegyzése. A WBA és a WBO nehézsúlyú világbajnoka dopping- és kokainbotrányba keveredett – az amerikai ESPN szakportál szerint ezért kellett elhalasztania másodszor is a Vlagyimir Klicsko elleni visszavágót –, ám ahelyett, hogy tetteire és az újabb halasztásra magyarázatot adott volna, egy meglehetősen fura, alternatív módját választotta annak, hogy bejelentse, vége, kész, nincs tovább.

„A boksz volt a legszomorúbb dolog, amiben valaha részt vettem. Egy rakás sz r az egész. Én vagyok a legnagyobb, és vissza is vonultam, úgyhogy menjetek, szopjatok f szt, boldog napot” – közölte közösségi oldalán Tyson Fury, majd kicserélte a profilképét: A sebhelyesarcú című film főszereplője, az Al Pacino által megformált Tony Montana testére tette a saját fejét.

Hogy mindezt mennyire gondolta komolyan az eddig veretlen ökölvívó – mind a 25 meccsét megnyerte –, azt nem lehet tudni, mindenesetre ilyen mélyről csak keveseknek adatott meg a csúcsra való visszatérés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.