Újabb londoni olimpikon bukott le doppingolással

A NOB újravizsgálja a 2008 és a 2012 között levett minták egy részét.

MTI
2016. 10. 06. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az örmény születésű, de néhány éve már az Egyesült Államok emelőjeként versenyző Norayr (Norik) Vardanyannak – a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) honlapjának közlése szerint – a 2012-es, Londonban levett és újraanalizált mintája lett pozitív. Az IWF – doppingügye hivatalos lezárásáig – ideiglenesen felfüggesztette Vardanyant, aki a tiltólistán szereplő szerek közül az anabolikus szteroidok csoportjába tartozó dehidroklorid-metiltesztoszteront használt.

A 29 esztendős Vardanyan négy éve – Örményország színeiben – tizenegyedik lett a 94 kilogrammosok kategóriájában. Az amerikai válogatott tagjaként a tavalyi Pánamerikai Játékokon ezüstérmesként végzett súlycsoportjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.