Varga Dénes nem beszél Benedek Tiborral

A férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya idén már nem áll a csapat rendelkezésére, várja az új kapitány kinevezését.

BuL
2016. 10. 19. 16:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötelező körök helyett – melyek szerint például „a világelitben maradtunk”, „dobogóközelben vagyunk” – egész egyszerűen nagy csalódásnak titulálta a riói olimpián szerzett ötödik helyet a magyar vízilabda-válogatott csapatkapitánya. Varga Dénes a vízilabda-válogatott honlapjának adott minapi interjújában szakmai okokkal is magyarázta a rossz szereplést. Ezek egyike szerint a Montenegró ellen elbukott negyeddöntőbe „rosszul mentünk bele” és „későn változtattunk”.

A terveiről szólva rögzítette, ha lesz, ha nem, a válogatott edzésén idén már nem vesz részt, az olimpia előtti idény nagyon kimerítette, és ez nem Benedek Tibornak szól. Döntése akár végleges is lehet.

Napokkal az interjú után a Digi Sport televízió újra szóra bírta a jelenkor legjobb magyar vízilabdázóját.

– Nem állt rendelkezésünkre az az idő, amire szükségünk lett volna – nevezte meg az olimpiai kudarc fontos okát Varga Dénes, hozzátéve, ő máshogyan strukturálta volna a rákészülésre fordított energiákat.

Pozitív élményeket azért elraktározott a játékokról, például a szerbek elleni „erődemonstrációt” az első fordulóban, de azáltal, hogy nem volt értelme a csoportelsőségért küzdeni, a negyeddöntőre sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett volna. Az egyéni felkészülését pedig már alig-alig tudta beékelni a sok edzés programjába, illetve azok közé.

A válogatottság átmeneti visszamondásáról így beszélt:

– Nem akartam úgy fogalmazni, hogy végleges legyen. Amikor játszottam a „nagy generációban” Kiss Gergőékkel, Biros Péterékkel, ők is tartottak egy-egy év szünetet. Gondolkodtam ezen a verzión is, csak nem vagyok benne biztos, hogy abból vissza lehet úgy jönni, hisz a vízilabda is fejlődik évről évre. Az is lehet, hogy ki kellett ezt hangosan mondanom ahhoz, hogy a megoldáshoz közelebb kerüljek, de most tényleg háromesélyes dolog még.

Döntését, úgy tűnik, lassan meghozza, ám arról nem beszélt egyelőre Benedek Tiborral, mondván, nem is lehet tudni, ki lesz a szövetségi kapitány. A tréner személye mindenesetre nem fogja befolyásolni, noha az új kapitánnyal is szeretne majd beszélni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.