Vincze Balázs: Érdekel a szövetségi kapitányi poszt

A tréner azonban egyelőre klubcsapatára, az A-Híd OSC-Újbudára figyel.

MTI
2016. 10. 27. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tréner az M4 Sport Sportreggeli című műsorában csütörtökön arra a felvetésre, foglalkoztatja-e, hogy – Benedek Tibor távozásával – őt is a lehetséges jelöltek között említik, úgy reagált: „nyilván vonz a feladat”.

Hozzátette ugyanakkor: szerinte azért nem kell ezzel egyelőre foglalkozni, mert nincs információ arról, hogy „az új elnökség milyen formában szeretné, és egyáltalán kivel ezt a posztot betöltetni, mármint hogy kinevezéssel vagy pályázattal”.

„Akkor, amikor ennek aktualitása lesz, majd az ember foglalkozik vele. Ha egyáltalán az a grémium, amely erről dönt, meghatározza azokat a kritériumokat, amelyek alapján döntene, és esetleg azokat a neveket, amelyek felmerülnek” – folytatta.

Arra a kérdésre, hogy adott esetben pályázna-e, előbb megismételte, hogy nem aktuális a felvetés, majd némi unszolásra kijelentette: érdekli a szövetségi kapitányi poszt.

„Nyilván, szerintem mindenkit érdekelne, aki elkezdett edzősködni, és van egy vágya, hogy az egyik legjobb válogatottat, minden idők legerősebb tradíciójával rendelkező válogatottat, amely történetesen a magyar válogatott, egy olimpiai ciklusban vezesse, olimpiára kijuttassa, és ott a legjobb eredményt érje el” – fogalmazott.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egyelőre a klubcsapata előtt álló feladatokra koncentrál, arra, hogy itthon és a nemzetközi porondon is eredményesen szerepeljen. „Olyan eredményt tudtunk elérni, amely bizakodásra adhat okot. Megnyugvásra semmiképpen sem, de bizakodásra mindenképpen” – utalt a Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért zajló párharcban a Verona felett aratott, szerda esti 10-6-os győzelemre.

„Az elképzelések többé-kevésbé megvalósultak – értékelte a tapasztaltakat. – A négy gól nagy öröm. Ha valaki a mérkőzés előtt azt mondja, hogy néggyel nyerünk egy olyan csapat ellen, amely tizenkét napja Egerben legyőzte a főtáblára igyekvő Egert, akkor arra azt gondoltam volna, hogy el is tudom fogadni. De a párharc még nem dőlt el.”

A visszavágót november 9-én rendezik.

A szerdai mérkőzésen 65 százalékos hatékonysággal védett Bisztritsányi Dávid, aki a műsorban elmondta, ebben a csapatban benne van, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában is aranyérmes legyen, és szerinte a Bajnokok Ligájában is vérmes reményeik lehetnek. „Ezeknek a céloknak az eléréséhez azonban lépésről lépésre kell haladni” – hangsúlyozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.