Visszavonul Tina Maze

A világkupán január 7-én áll rajthoz utolsó alkalommal.

MTI
2016. 10. 20. 20:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33 éves sportoló elmondta, hogy a világkupán január 7-én áll rajthoz utolsó alkalommal, méghozzá Mariborban, ahol 1999-ben bemutatkozott a nemzetközi sorozatban.

„Komoly motivációt jelent, hogy utolsó alkalommal hazai közönség előtt versenyezzek” – tette hozzá, majd azt is elárulta, nem kizárt, hogy februárban St. Moritzban megpróbálja megvédeni a lesiklás-világbajnoki címét.

„Nagyon boldog vagyok azzal, amit elértem.

Nem érzem, hogy ilyen magas szinten kellene sportolnom a továbbiakban. Rájöttem, hogy már nincs bennem olyan energia vagy motiváció, ami a legmagasabb szintű versenyzéshez szükséges”

– mondta Maze.

Döntése nem volt váratlan. Az előző idényt teljes egészében kihagyta, és a folytatást mérlegelte.

A síző elárulta, hogy továbbra is az Eurosport televízió szakkommentátoraként fog tevékenykedni: „Semmi sem helyettesítheti azt az adrenalint, amelyet az olimpiai vagy a világkupaversenyek jelentenek, de új fejezet kezdődik az életemben. Nagyon izgatott vagyok, és remélem, képes leszek más szemszögből megvilágítani a versenyeket a szurkolóknak a közvetítések során.”

Tina Maze remeklése 2008-ban kezdődött, amikor saját független csapatot hozott létre, amelyben olasz edzője, egyben élettársa, Andrea Massi irányítja a szakmai munkát. Az összetett világkupában 2010-ben negyedik lett, ezt követően minden évben egy helyet javított, így 2013-ban pontrekorddal az élen végzett. Szocsiban 2014-ben megnyerte Szlovénia első, majd második téli olimpiai aranyérmét.

Andrea Massi csütörtökön úgy fogalmazott: különösen büszke rá, hogy barátnője doppingszerek használata nélkül jutott sportága csúcsára: „Tina a legjobb bizonyíték a fiatal sportolók számára, hogy akkor lesz a legjobb valaki, ha normális ételeket fogyaszt, például rántott húst, tésztát, zöldségeket és gulyáslevest.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.