Ketten maradtak versenyben Usain Bolttal

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség az év legjobbját választja meg.

MTI
2016. 11. 09. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IAAF szerdán hozta nyilvánosságra három-három fős szűkített listáját. A férfiaknál a Rióban – akárcsak négy éve Londonban, illetve 2008-ban Pekingben – triplázó, 100 és 200 méteren, valamint a 4×100 méteres váltó tagjaként aranyérmes Bolt mellett az 5000 és 10 000 méteren négy évvel korábbi győzelmét megismétlő brit Mo Farah, valamint a 400 méteren a legendás Michael Johnson tizenhét éves világrekordját megdöntő dél-afrikai Wayde van Niekerk a jelölt.

A nőknél az olimpián két sprintszámban győztes Thompson, illetve a 10 000 méter 23 éves világcsúcsát az atlétikai versenyek nyitónapjának első döntőjében átíró etióp Almaz Ayana, valamint a kalapácsvetésben világrekorddal győztes, lengyel Anita Wlodarczyk közül kerülhet ki a győztes.

A végeredmény úgy alakul ki, hogy az IAAF végrehajtó bizottságának voksai 50 százalékban, a szövetség további tagjainak szavazatai 25 százalékban számítanak, és ugyancsak 25 százalékot tesz ki a közösségi médiában zajló szavazás eredménye.

A győzteseket a jövő hónapban Monacóban jelentik be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.