Hosszú Katinkának a kormánybiztos jó lesz

Nem ismeri ugyan az elnökjelöltet, de csupa jót mondtak neki eddig róla.

AA
2016. 12. 14. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden hazatért Kanadából a magyar úszóválogatott, és a Nemzeti Sport a repülőtéren faggatta arról Hosszú Katinkát, mit szól az új elnökjelölthöz. Bár a leköszönő Gyárfás Tamás utódjaként több nevet is bevetettek a köztudatba, élükön Czene Attila olimpia bajnokkal, volt államtitkárral, a sportnapilap aligha véletlenül Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztosra kérdezett rá Hosszú Katinkánál.  

Személyesen nem ismerem őt, de csak jó véleményeket hallottam róla, a lényeg tényleg az, hogy előrefelé menjünk!

– válaszolta a rövidpályás világbajnokságon hét aranyat nyerő, háromszoros olimpiai bajnok bajai úszó, aki az elmúlt egy évben sokat harcolt a változásokért, mindenekelőtt Gyárfás Tamás elnök ellenében. 

Hosszú Katinka folytatta azt a versenyzési szokását, hogy gyakorlatilag végigúszta a világbajnokságot, pihenni is alig maradt ideje. A sűrű időbeosztásról elmondta: 

„Még az sem mindegy, a medence melyik oldalán szállok ki egy-egy úszás után. Windsorban balra kellett kimásznom a vízből, ha levezetni mentem, és jobbra, ha eredményhirdetés következett. Ezt nehéz volt fejben tartani, hiszen nekem azért mégiscsak a versenyzésre kellett koncentrálnom. Az uszodában elég hideg volt, így a gyúróm mindenhová jött velem, és rám adta a melegebb ruhát, vele mindig megbeszéltük, hogy oké, most jó helyen jöttem ki a medencéből, akkor megyünk erre, de siessünk, mert van három percem arra, hogy levezessek.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.