Kilenc góllal vertük a cseheket

Szlovákia után Csehországot is legyőzte férfikézilabda-válogatottunk, ami tornagyőzelmet ért.

R.B.
2016. 12. 30. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Érd Arénában a magyar csapat 34-25-re nyert a vb-re nem utazó s világsztárjukat, Jíchát is nélkülöző csehek ellen. Már öt perc után 5-1-re elhúzott az ekkor Lékai Máté által irányított együttes, s bár 10-9-re felzárkózott az ellenfél, a félidőben már 17-11 állt az eredményjelzőn.

A magyar együttesben ezúttal Nagy László is pályára lépett, a MOL-Pick Szeged jobbátlövője, Balogh Zsolt viszont kisebb sérülése miatt a szlovákok elleni elődöntőhöz hasonlóan a finálét is kihagyta.

A lefújás után Javier Sabaté szövetségi kapitány elmondta, örül, hogy minden szükséges játékelemet gyakorolhatott csapata, amely értékelése szerint jól teljesített a tornán, de még sokat kell dolgoznia a világbajnokságig.

Magyarország–Csehország 34-25 (17-11)

a magyar válogatott gólszerzői: Lékai 5, Császár, Jamali 4-4, Ligetvári, Bánhidi, Nagy L., Ancsin 3-3, Gulyás, Szöllősi, Bodó 2-2, Iváncsik, Harsányi, Juhász Á. 1-1

a 3. helyért: Bahrein–Szlovákia 28-26 (11-10)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.