A Forma–1 új vezetője szerint több néző megnyerése a cél

A csapatokkal való jobb együttműködést is fő feladatnak jelölte meg.

MTI
2017. 01. 25. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Eljött az ideje, hogy mindenki kivegye a részét a terveink megvalósításából” – utalt a 62 éves amerikai üzletember arra, hogy szeretne leszámolni a sportági irányítást szerinte eddig uraló „Oszd meg, és uralkodj!” elvvel.

„Olyan szervezetre van szükségünk, amely közelebb hozza a Forma–1-et a nézőkhöz, amely új platformokat hódít meg” – tette hozzá.

Carey szerint az amerikai és a kínai piacban hatalmas lehetőség rejlik, és fontos, hogy ezekben az országokban terjeszkedjen a sorozat. Ugyanakkor hozzátette: az olyan klasszikus európai helyszínek, mint Silverstone, Monza vagy Spa versenynaptárban tartására is kiemelt figyelmet fognak fordítani.

„Minden szervező amiatt panaszkodik, hogy túl magasak a rendezési költségek. Ezen nem tervezünk változtatni, bármennyire bíznak is benne a pályák tulajdonosai. A célunk inkább az, hogy jobb, izgalmasabb versenyek legyenek, amelyek több nézőt vonzanak, és nagyobb bevételt hoznak mindenkinek – mondta az új Forma–1-tulajdonos Liberty Media cég igazgatósági elnöke. – Olyan környezetet kell kialakítanunk, ahol a gyengébb csapatoknak is van esélyük a győzelemre.”

A múlt héten a Liberty Media részvényesei és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) is jóváhagyta, hogy az amerikai cég legyen az F–1 többségi tulajdonosa. Az amerikai sport-, média- és szórakoztatóipari vállalkozás, amely a jövőben a Formula One Group nevet fogja viselni, 8,5 milliárd dollárért vásárolja fel a világbajnokságot működtető CVC Capital Partnerstől a szükséges részvényeket. Jelenleg 19,1 százalékos a részesedése, de ez március végére, az új szezon kezdetére 35,3 százalékosra nő, ezzel átveheti az irányítást.

A Forma–1 új vezetője a cég első embere, Chase Carey lesz, aki 40 év után váltja a poszton Bernie Ecclestone-t.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.