A héten bejelenti visszavonulását Ecclestone?

Értesülések szerint a lépés összefüggésben van azzal, hogy hamarosan tulajdonosváltás lesz.

MTI
2017. 01. 23. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten a cég részvényesei és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) is jóváhagyta, hogy az amerikai Liberty Media legyen az F1 többségi tulajdonosa.

Az amerikai sport-, média- és szórakoztatóipari vállalkozás, amely a jövőben a Formula One Group nevet fogja viselni, 8,5 milliárd dollárért vásárolja fel a világbajnokságot működtető CVC Capital Partnerstől a szükséges részvényeket. Jelenleg 19,1 százalékos a részesedése, de március végére, az új szezon kezdetére ez 35,3 százalékosra nő, és ezzel átveheti az irányítást.

A megállapodást az európai trösztellenes hatóságnak még jóvá kell hagynia.

Eddig úgy hírlett, hogy a 86 éves Ecclestone a jövőben vezérigazgató lesz, de úgy tűnik, máshogy döntött. A brit üzletember meghatározó alakja a Forma–1 elmúlt negyven évének, nagy részben neki köszönhető, hogy a sorozat milliárdos üzletté nőtte ki magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.