A magyarverő ifjú norvég sohasem fél a vereségtől

A 21 éves sztár szerint fiatalságuk miatt sikeréhesek, és bárkit megverhetnek, akár a franciákat is.

AA
2017. 01. 26. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a negyeddöntőben többek között Sander Sagosennel, a norvégok ifjú irányítójával nem tudott mit kezdeni, aki a skandinávok legnagyobb reménysége. Nem véletlen, hogy elviszi a világ leggazdagabb klubja, a Mikkel Hansent és Nikola Karabaticot foglalkoztató Paris Saint-Germain. 

Sagosen többek között arról is beszélt a Handball-planet.com nevű szakportálnak, mitől ilyen jó most Norvégia. „Sok nehéz meccsünk volt, de most már megcélozzuk a legjobb helyezést. Fiatalok vagyunk, és éhesek a sikerre” – mondta Sagosen, akit kétszer is megválasztottak a világ legjobb utánpótlás-játékosának. 

„Soha nem aggódunk amiatt, hogy elveszítünk egy meccset, mindig csak győzni, győzni és győzni akarunk.

És mindig a következő lépést akarjuk csak megtenni.”

Sagosenék természetesen le akarják győzni a franciákat a döntőben, más kérdés, hogy a csütörtök esti elődöntőket sem tartották még meg, ezeken a norvégoknak a horvátok ellen, a franciáknak a szlovénok ellen kellene győzniük. 

– Kikaptunk korábban a franciáktól, de ha bekerülünk a döntőbe, az egy egészen más meccs lesz – folytatta a játékos, aki a norvégok tavalyi Eb-4. helyéről is beszélt. – Remélem, nem fordul elő még egyszer, hogy negyedikek leszünk, és érem nélkül maradunk. A horvátoknak is vannak ifjú sztárjai, de

azzal a játékkal, amit eddig produkáltunk, bárkit megverhetünk. Magabiztosak lettünk. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.