A pólóválogatott tagjai szerint Vámos Márton volt a legjobb

Az év gólja címet Varga Dénes találata nyerte.

MTI
2017. 01. 10. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vlv.hu szakmai honlap hagyományos év végi voksolásán a csapattársak a szavazatok több mint kétharmadával választották maguk közül az év legjobbjának Vámost, a Szolnok balkezesét. Érdekesség, hogy a szövetség az MTI felkérésére tavaly novemberben – 2015 után másodszor is – Hárai Balázst, a nemzeti együttes centerét nevezte meg a múlt év legjobb magyar vízilabdázójának.

A válogatott tagjainál a Magyarországon játszó idegenlégiósok közül az ausztrál Aaron Younger érdemelte ki a legértékesebb pólós címet.

Az év csalódásának a riói olimpiai szereplés bizonyult, miután a gárda érem nélkül maradt, és végül ötödik lett a nyári játékokon, míg a válogatottak szerint az év mérkőzése az olimpiai csoportkörben megrendezett Szerbia–Magyarország találkozó volt.

Az év gólja címért három találat volt versenyben, végül egyetlen vokssal nyert Varga Dénesnek az a gólja, amellyel a csapat egyenlített Montenegró legjobbjai ellen az olimpiai negyeddöntős meccsen, megteremtve ezzel a – végül magyar vereséggel zárult – ötméteres párbaj lehetőségét.

A 2017-es kívánságlista élére két óhaj került: legyen sikeres – érmes, lehetőleg aranyérmes – magyar szereplés a nyári budapesti világbajnokságon, és kerülje el a sérülés a játékosokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.