Akár örökre befejezheti a vívást Imre Géza

Sérülése miatt egyelőre nem tud vívni a 42 éves sportoló, aki Rióban egyéniben második helyet szerzett.

MTI
2017. 01. 20. 20:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én még gondolkodtam volna egy kicsit, hogy folytassam-e vagy ne” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a 42 éves vívó, akinek a riói olimpián nyújtott teljesítményét, az egyéniben kiharcolt második helyezését, illetve a csapatban nyert bronzérmét csütörtökön ismerték el Kőbánya sportolója 2016 díjjal.

Hozzátette, néha hiányzik neki a vívás, amikor látja a fiatalokat, milyen jól asszóznak.

„Az országos bajnokságon például kicsit fájt a szívem, jó lett volna ott lenni. Vagy amikor elmennek edzőtáborba, rossz érzés, hogy engem már nem hívnak, mert tudják, hogy nem tudok menni” – folytatta, hangsúlyozva, hogy sérülése alapvetően hátráltatja őt az aktív sportolásban.

Érzékeltetve állapotát hozzátette, most már nem tud lehajolni, megigazítani a pengét, annyira fáj a dereka, gyakran összeszorított foggal tartja az edzéseket a gyerekeknek.

„Jelen pillanatban edzeni nem tudok” – szögezte le, majd a közeli jövőre vonatkozó legfontosabb célkitűzésként azt fogalmazta meg, hogy a gyógytornán „felfelé ívelő ágba” kerüljön. „Egyelőre az a legfontosabb, hogy rendbe hozzam a derekamat.”

A sportolóval ősszel a Tüzér utcai zsinagógában beszélgettünk, ahol az utánpótlást oktatja. 

Ilyen volt a magyar vívóknak 2016

A tavalyi riói olimpián megvédte címét a kardozó Szilágyi Áron, győzött a párbajtőröző Szász Emese, és hajszál híján ugyanez sikerült ebben a fegyvernemben a férfiaknál az ezüstérmes Imre Gézának is. 

Az Imre, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter négyes harmadikként zárt.

A játékokon nem szereplő két csapatverseny áprilisi, riói világbajnokságán is jutott érem a magyaroknak: a Szilágyi, Szatmári András, Iliász Nikolász, Decsi Tamás összeállítású kardválogatott második lett.

A júniusi, lengyelországi Európa-bajnokságon másodikként végzett a kardozó Márton Anna és harmadikként Szász Emese.

A paralimpián öt érmét szereztek a magyarok, Osváth Richárd egyéniben kardban és tőrben lett második, akárcsak a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva összeállítású női kerekesszékes tőrcsapat. Bronzérmet nyert Krajnyák Zsuzsanna tőrben, valamint csapatban, Dani Gyöngyivel és Veres Amarillában párbajtőrben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.