Alig kapott ki a magyar válogatott

24-21-re vertek minket az olimpiai címvédő dánok.

MTI
2017. 01. 05. 22:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rio de Janeiróban aranyérmet nyert együttes 13 tagja ezúttal is szerepelt a keretben, csupán a jobbátlövő Mads Christiansen hiányzott a skandinávoknál.

A Lékai Mátét betegség, Balogh Zsoltot pedig sérülés miatt nélkülöző magyar csapat jól kezdte a mérkőzést, és tartotta a lépést a hazaiakkal a telt házas, impozáns aalborgi csarnokban, sőt többször is vezetett egy góllal.

Javier Sabaté szövetségi kapitány együttese bátor támadójátékot és szervezett, hatékony védekezést mutatott be, ennek köszönhetően a 22. percben már 8-6 volt az állás a javára. A végjátékban mindkét oldalon több pontatlanság is előfordult, egyedül a kapusok remekeltek igazán, így a különbség nem változott, 10-8-ra vezettek a magyarok.

A jövő héten kezdődő franciaországi világbajnokságra készülő együttesek hasonlóan folytatták a második felvonást, a vendégek előnye ismét nőtt (10-14). A dánok ekkor lendületbe kerültek, kihasználták ellenfelük hibáit és a 44. percben egyenlítettek (15-15).

A szegedi beállót, Bánhidi Bencét négy perccel később egy szándékosnak vélt szabálytalanság miatt – tévesen – azonnali piros lappal kiállították a játékvezetők. A dánok ezt követően könnyű gólokkal a maguk javára fordították az állást (19-18), ekkor a bírók elküldték a kispadtól Sabaté kapitányt.

A magyarok iráni születésű balátlövője, Jamali Iman kettős emberhátrányból is betalált, de a hajrában több hiba jellemezte a vendégek játékát, így az olimpiai bajnok Dánia három góllal megnyerte a szinte végig rendkívül szoros mérkőzést.

Javier Sabaté a meccs előtt kijelentette, a legfontosabb, hogy csapata a saját játékát alakítsa, javítsa és próbálgassa. Ebből a szempontból kimondottan hasznos volt a találkozó, a célt pedig tökéletesen teljesítette az együttes.

A két csapat 34. alkalommal találkozott egymással, a mérlegük két döntetlen mellett immár egyaránt 16 magyar és dán győzelem.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.