Az idén Magyarországon tesztel a Forma–1-es mezőny

A csapatok bármilyen fejlesztést kipróbálhatnak a gyakorláson.

MTI
2017. 01. 25. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés szerint a magyarországi helyszín mellett év közben a Bahreini Nagydíj után (április 18–19.) lesz lehetőségük a csapatoknak a pluszkilométerek gyűjtésére, míg a szezon végeztével Abu-Dzabiban (november 28–29.) tesztelhetnek az istállók, igaz, ekkor csak a 2018-ban használatos Pirelli gumik kipróbálására lesz lehetőség.

Mindez azt jelenti, hogy a magyarországi versenyhétvége (július 28–30.) után további három napig a Hungaroringen marad a mezőny, hiszen a hivatalos tesztnapok augusztus 1. és 2. lesznek. A csapatok a mogyoródi és a bahreini gyakorláson szabadon dolgozhatnak, bármilyen fejlesztést kipróbálhatnak, a megkötés csak annyi, hogy a négy napból kettőn olyan fiatal versenyzőket kell szerepeltetniük, akik eddig három nagydíjnál kevesebbet teljesítettek.

Korábban csak egy-egy csapat tesztelt a Hungaroringen: 1989-ben a McLaren, 2001-ben pedig a Toyota töltött ott két napot még az F–1-es beszállása előtt.

A 2017-es Forma–1-es szezon első tesztnapjait Barcelonában tartják február 27. és március 2. között, az idény a március 26-i Ausztrál Nagydíjjal veszi kezdetét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.