Az ítélet: Miklós Edit szeptemberig nem áll sílécre

Sízőnk rehabilitációja akár fél évig is eltarthat, de céljai nem változtak.

2017. 01. 24. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Edzésen szenvedett a térdében keresztszalag-szakadással is járó sérülést szűk két hete Miklós Edit téli olimpiai pontszerző sízőnk; porc- és csonttörés nélkül sem úszta meg a szerencsétlen esetet. Rehabilitációja akár fél évig is eltarthat, de céljai nem változtak.

„Fejben már a műtét utáni ébredéskor túl voltam a sérülésen, azt kérdeztem az altatóorvostól, hogy mikor van az edzés” – idézte fel a Digisport tévének a bő egy hete történteket Miklós Edit, hozzátéve, azért még nem teljesen volt magánál, amikor ezek a szavak kijöttek a száján. Mint mondja, az első pillanatokban eldőlt, hogy dolgozni kell, különben nem fog meggyógyulni. A műtét utáni harmadik napon pedig már egyedül – igaz, bottal – lábra állt. Szerencsének nevezte, hogy a térdkalácsában lévő ín nem szakadt el, az ugyanis pályafutást veszélyeztető sérülés.

Nem gondolja, hogy a balesetnél hibázott, egy nyom vitte el a lábát rossz látási viszonyok között, ha meredekebb lett volna az esés helyszíne, akkor lehet, hogy nem ragad le a lába, és meg sem sérül.

Az innsbrucki kórházat elhagyta, sőt már otthon, Csíkszeredán regenerálódik, két-háromszor gyógytornázik naponta, és két masszázsa is lesz. Három és hat hét múlva esedékes egy-egy kontrollvizsgálata, és ha már terhelhetőbb lesz a jobb lába, Zakariás Zsolt erőnléti edzővel akár az erőfejlesztési munkába is beleállhat.

Miklós Edit téli olimpiai kvótája már megvan az egy év múlva tartandó, pjongcsangi megmérettetésre, és mivel bejelentette sérült státusát, a ranglistapontjai is védve vannak.

Nem mellékesen a céljait is megtartotta: szeptemberben sílécre szeretne állni, decemberben pedig már versenyen van jelenése Kanadában, a világkupában. És persze a legfontosabb – az egészségen kívül: olimpiai bajnok akar lenni februárban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.