Az úszószövetség átvilágítása nyilvános lesz

Bienerth Gusztáv dolgozik, hogy bevonja Hosszú Katinkát a világbajnoki és az olimpiai szponzorációba.

MNO
2017. 01. 18. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Speciális helyzetet teremtett Gyárfás Tamás lemondása – mondta a Magyar Úszó Szövetség frissen megválasztott elnöke az M4 Sport reggeli műsorában. Bienerth Gusztáv elmondása szerint a szövetség élére jelenleg nem egy, az úszáshoz értő szakemberre van szükség, hanem olyanra, aki menedzserszemlélettel rendelkezik. 

Az úszók hét pontjával kapcsolatban elmondta, annak egy meghatározó üzenete van: világos, átlátható, nyomon követhető struktúra szükséges. A jövőben az edzőkre és a sportolókra kell koncentrálni. Ennek érdekében teljes gazdasági és jogi átvilágítás van folyamatban, amelynek eredménye nyilvános lesz.

Az elnökséget érintő változással kapcsolatban elmondta, nem ugyanazzal az elnökséggel fog dolgozni, mint elődje. „El kell döntenem, hogy ki az, aki partner lesz, ki az, aki velem nem akar dolgozni és ki az, akivel én nem akarok” – tette hozzá Bienerth. Aki egyben jelezte, távozók helyett új tagok érkeznek majd, tehát érdemi és jelentős változások lesznek. Összességében az új elnök célja, hogy a magyar úszótársadalom a munkája által belátható időn belül elfogadja.

Bienerth továbbá dolgozik azon, hogy bevonja Hosszú Katinkát a világbajnoki és az olimpiai szponzorációba. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.