Breszti légiósunk tudja a megoldást

Dzsamáli Imán nagyon várja a pénteki mérkőzést, amelynek szerinte a magyarok az esélyesei.

MTI
2017. 01. 19. 21:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok közül az iráni születésű Dzsamáli ismeri a legjobban a következő ellenfelet, ugyanis a Telekom Veszprém játékosa kölcsönben a Bajnokok Ligája- és SEHA Liga-résztvevő Meskov Breszt csapatát erősíti.

„Nem játszunk a fehérorosz ligában, csak a rájátszásban csatlakozunk, ezért egyelőre csupán a csapattársaimat ismerem jól. A breszti játékosok nagyon jók, és a válogatottjuk is erős. Az első csoportmeccsüket meglepetésre elveszítették Chilével szemben, de a folytatásban egyre jobban teljesítettek” – nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön a balátlövő.

Hozzátette: nagyon várja a pénteki mérkőzést, amelynek szerinte a magyarok az esélyesei, de meg kell majd küzdeniük a sikerért, mert fizikálisan erős együttes lesz az ellenfél. Szerinte jó védekezésre, sok futásra, gyors játékra lesz szükség.

A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől múlt pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kikaptak, majd Chilét hétfőn 34-29-re, Szaúd-Arábiát pedig szerdán 37-24-re legyőzték a roueni C csoportban. Az utolsó meccsük pénteken 20 óra 45 perckor kezdődik. A fehéroroszok eddig csak a szaúdiakat tudták legyőzni, de a németektől és a horvátoktól is csak 31-25-re kaptak ki.

A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban az Elnök Kupáért folytatja szereplését.

Dzsamáli úgy fogalmazott, eddigi teljesítményével elégedett, és nagyon jól érzi magát a csapatban, amelynek szerinte segítségére van, amikor lehetőséget kap.

„Jobb eredményt is elérhettünk volna a németek és a horvátok ellen, noha ők voltak a favoritok. Az előző két meccsünket megnyertük, ez a célunk pénteken is, hogy a 16 között a svédekkel találkozzunk. A hangulattal továbbra is minden rendben, a játékunk fokozatosan javul” – nyilatkozta a balátlövő, aki az eddigi 19 lövéséből 14-szer talált a kapuba a tornán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.