Csernus doki máris csodát tett a válogatottal?

Császár Gábor állítja, tavaly a bajban is ott akart lenni a nemzeti csapatban. A kettősséggel küzd.

AA
2017. 01. 11. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Császár Gábor egy éve viharos körülmények között maradt ki férfi kézilabda-válogatottunkból az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság előtt. Nézőként sajnálhattuk a hiányát, a kreatív játékára szükség is lett volna, de nem beszélt egy nyelvet Talant Dujsebajevvel, az akkori szövetségi kapitánnyal. 

Dujsebajev az akkori szerény Eb-szereplés, Császár a hozzáállása miatt kapott itthon rengeteg kritikát. Utóbbi helyzete hasonló maradt azóta is, hiszen míg svájci klubjában rá épül a csapat játéka, a válogatottban mást várnak tőle Xavier Sabaté vezetése alatt is. A szerdán kezdődő világbajnokság előtt (a mieink pénteken kezdenek, Németország ellen) furcsa helyzetéről is beszélt a Sport TV-n, állítva, hogy tavaly ő nagyon is ott akart lenni a válogatottal a bajban is.

Mint elmondta, Csernus Imre pszichológusként már is elért néhány dolgot a keretnél. Tegyük hozzá, Csernus munkáját itthon a sportpszichológusok finoman szólva sem követik nagy szimpátiával, ugyanakkor kétségkívül vannak eredményei. A női vízilabda-válogatott egy évvel ezelőtti Európa-bajnoki győzelmében és olimpiai kvótaszerzésében már ő is benne volt, és nem bánnánk egy újabb sikert. 

Portré a megfejthetetlennek vélt emberről

Tizenhárom évig kezelt heroinistákat, egy évig maga is a szer befolyása alatt állt. Először majdnem pap lett, majd szülész, végül a pszichiáteri pályát választotta. Soha semmit nem bán meg, és már tudja: függőségeink közül a félelemtől való a legerősebb. Nem politizál, de azt azért elmondja, kezelt politikusokat, ahogy azt is, a hatalomnak nem érdeke, hogy az emberek szeme kinyíljon. Csernus Imrével négy házasságáról, szíjjal verésről, késelésről és a magyar pszichiátriai ellátásról beszélgettünk. Barátai, üzlettársai pedig róla meséltek. 

 

  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.