Egy magyar birkózó hátát nézi a világ

A kötöttfogásúak 71 kilós mezőnyében Korpási Bálint vezeti a világranglistát.

G.B.
2017. 01. 10. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kötöttfogású birkózók előkelő helyen zárták a 2016. évet – írja közleményében a birkózószövetség. A világranglista éllovasa a 71 kilósok között Korpási Bálint, aki decemberben aranyérmet szerzett a nem olimpiai súlycsoportok budapesti világbajnokságán. A nemzetközi szövetség (UWW) a minap hozta nyilvánosságra a szakág legfrissebb rangsorát. A 80 kilós Szabó László a harmadik – ő a vb-n szintén bronzérmes lett –, Lőrincz Viktor (85 kg) és Bácsi Péter (75) az ötödik pozícióban fejezte be 2016-ot, csakúgy, mint a riói olimpiát.

A szintén Budapesten rendezett kötöttfogású klubvilágkupán már 75 kilóban remeklő Lőrincz Tamás (66) a 10., Kiss Balázs (98) a 11., míg Lám Bálint (130) a 15. helyen zárta az óévet.

Az olimpiai súlycsoportokban a riói bajnokok végeztek a lista elején, az ötkarikás játékokon nem szereplőknél pedig a budapesti világbajnokok.

Korpási Bálint előtt legutóbb 2014-ben Lőrincz Tamás és Bácsi Péter vezette az UWW világranglistáját, előbbi 71 kilóban szerzett Eb-aranyának és vb-bronzának, utóbbi a 80 kg-osok közötti világ- és Európa-bajnoki címének köszönhetően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.