Egy magyar volt a legjobb a Real ellen

Hanga Ádám támadásban és védekezésben is a Baskonia Vitoria Gasteiz vezére volt a Real Madrid elleni bajnokin.

MNO
2017. 01. 04. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Baskonia az első negyedben 18-11-re elhúzott, de a Real Rudy Fernández vezérletével 20-19-re felzárkózott, de nagyszünetre 32-27-es előnnyel vonult a vitoriai alakulat – közölte a Nemzeti Sport.

A fordulás után egyenlített a Madrid (32-32), de ezt követően fordult a kocka, a hazaiak ugyanis Hanga Ádám vezetésével 15-0-s rohammal állva hagyták a fővárosiakat. A magyar válogatott kiválósága hátul kétszer is szépen szerelt, amiből egy-egy ziccer és zsákolás lett a túloldalon, illetve kétszer jól készített elő társainak, amiből Diop kettő plusz egyet, Tillie pedig triplát dobott, és ő maga is beszórt egy hármast (47-32).

A negyed hátralévő részében sem lassítottak Hangáék, a záró tíz perc előtt 23 ponttal vezettek, s végül 77-62-re győztek. A Baskonia 9 győzelemmel és 5 vereséggel áll, a Real mérlege 11-3.

Hanga Ádám 16 pontját hatékonyan szerezte (3/4 dupla, 2/5 tripla, 4/4 büntető), emellett volt 3 gólpassza, 2-2 lepattanója és szerzett labdája, 3-3 beütött személyi hibája és eladott labdája, valamint 5 kiharcolt faultja, így 24 és fél percnyi játékidő alatt 18 VAL-lal zárt – hatékonyságban és pontokban is a mezőny legjobbja lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.